Huisartsen Wolvenberg Vredestraat 932600 Berchem 03 349 36 40

Nieuws Huisartsen Wolvenberg

Corona

Door Nathalie Claes (Huisarts) op 05/11/2020

Vragen?

 • Wie vragen heeft over de coronamaatregelen in België kan terecht op de website www.info-coronavirus.be of het nummer 0800-14 689.

 • Voor specifieke vragen over het testdorp of quarantaine, kan u bellen naar de triagelijn 03/376 95 95.

 • Meer info kan u ook vinden in deze folder.

Resultaten covid test raadplegen?

 • Er bestaat een corona app die u kan installeren op uw smartphone. Via deze link vindt u alle informatie. Indien u getest wordt, kunnen wij u de resultaten via de app doorsturen.

 • U kan uw resultaten ook raadplegen via www.mijngezondheid.be, in dit filmpje wordt uitgelegd hoe je op deze website kan inloggen.

 • Als u niet ingelogd raakt of verdere vragen heeft, kan u ons dagelijks tijdens het belmoment tussen 12u30 en 13u bellen op 03/349 36 40 om uw resultaat met de arts te bespreken. Gelieve het belmoment te respecteren om de raadpleging niet te storen.

Afspraak huisarts?

Gelieve steeds telefonisch contact op te nemen met de praktijk als u getest moet worden voor corona of als u klachten heeft ( koorts, hoesten, kortademigheid, pijnlijke spieren, neusloop, keelpijn, reuk- of smaakverlies, diarree, braken). U kan dan GEEN online afspraak maken, maar wel telefonisch op 03/349 36 40.

Corona

Draag zorg voor je mentale gezondheid, ook in quarantaine!

Door Nathalie Claes (Huisarts) op 04/11/2020

Bij Tele-Onthaal kan u terecht voor een luisterend oor op het telefoonnummer 106, of via chat op tele-onthaal.be.

Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be.

Centrum Algemeen welzijn (CAW) staat ook voor u klaar via 0800 13 500.

Voor psychologische bijstand kan je bij de vrijwilligers van het rode kruis terecht op 0800 14 689.

Kinesist in Huisartsenpraktijk Wolvenberg

Door Nathalie Claes (Huisarts) op 22/09/2020

Beste, graag stel ik me even voor: Ik ben Cathy Duchateau. Als kinesitherapeute haal ik energie uit het persoonlijk contact met mijn patiënten. Ik vind het belangrijk om mijn patiënten beter te leren kennen en te begrijpen wat hun noden en verwachtingen zijn. Omwille van de passie voor het vak blijf ik me op regelmatige basis bijscholen. U kan dus een individueel behandelplan verwachten gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde kennis en in samenwerking met een multidisciplinair team waar nodig.

Mijn bijzondere interesses: orthopedie en pediatrie. Meer info kan u terugvinden op www.praktijktwist.be/

Kinesist in Huisartsenpraktijk Wolvenberg

Verpleegkundige in Huisartsenpraktijk Wolvenberg

Door Nathalie Claes (Huisarts) op 16/09/2020

Sinds september 2020 werkt Sofie als verpleegkundige samen met het huisartsenteam Wolvenberg in het kader van het ZIHP-project* van de Stad Antwerpen.

*Sinds 1 maart 2018 ondersteunt de stad Antwerpen kwetsbare inwoners in kwetsbare wijken op het gebied van gezondheid en preventie door middel van hun project: 'Gezondheid en kwetsbaarheid: het creëren van een zorgrichtlijn voor huisartsen'. Dit project richt zich op 3 aspecten: de organisatie van de huisartspraktijk, de samenwerking met de buurt en de begeleiding van kwetsbare patiënten van de huisartspraktijk.

Verpleegkundige in Huisartsenpraktijk Wolvenberg

Vakantieregeling

Door Nathalie Claes (Huisarts) op 02/09/2020

Beste patiënten,

hieronder vinden jullie de afwezigheid van de artsen in de maanden november/december. De praktijk blijft altijd open, u kan gerust een afspraak maken.

Dr Katleen Verheyen: 16/11 tot 20/11 en 28/12 tem 31/12

Dr Nathalie Claes: 26/11 tot 30/11 en 18/12 tem 24/12

Vakantie regeling

Door Nathalie Claes (Huisarts) op 01/07/2020

Beste patiënten,

Hieronder vinden jullie de vakantieregeling van de artsen. De praktijk blijft in juli en augustus gewoon open, u kan gerust een afspraak maken.

Afwezigheden:

6-12 juli: Dr Verheyen

13-31 juli: Dr Aerts

1-14 augustus: Dr Claes

Van 20-24 juli vervangen wij dokter Peeters. Van 27-31 juli vervangen wij dokter Velghe en dokter Trifonov. U kan online een afspraak maken als u patiënt bent bij deze artsen en tijdens hun verlof periode een arts wil zien.

Zomerse groeten, Dr Aerts, dr Claes en dr Verheyen

Psycholoog in Huisartsenpraktijk Wolvenberg

Door Nathalie Claes (Huisarts) op 27/05/2020

Vanaf 1 juni kan je bij Samir terecht voor psychologische begeleiding. Je kan hem telefonisch contacteren op +32 486 33 69 73 of per mail op samirpsycholoog@gmail.com

Psycholoog in Huisartsenpraktijk Wolvenberg

Diëtistes De Voedingsbrug

Door Nathalie Claes (Huisarts) op 27/05/2020

Sinds half mei zijn de diëtisten terug gestart met fysieke consultaties in onze praktijk. Je kan bij hen terecht voor advies rond voeding en gezonde levensstijl. Je kan hen contacteren via www.devoedingsbrug.be

De Ramadan en corona.

Door Nathalie Claes (Huisarts) op 27/04/2020

De Ramadan tijdens de corona-periode. Klik op de foto hiernaast om de grotere versie te bekijken.

De Ramadan en corona.

Corona-virus

Door Nathalie Claes (Huisarts) op 12/03/2020

Beste patiënten,

U kan vanaf 4 mei terug online een afspraak maken indien u (of iemand van uw huisgenoten) *GEEN *van volgende klachten heeft: koorts, hoesten, kortademigheid, pijnlijke spieren, neusloop, reuk- of smaakverlies, diarree, braken. Indien u deze klachten toch heeft: gelieve ons telefonisch te contacteren op 03/349 36 40. U stoort ons niet met uw telefoontje, we proberen zo spoedig mogelijk te helpen.

Enkele aandachtspunten:

 • Het WZC Sint-Maria is gesloten voor bezoekers, wij blijven open en hebben een aparte ingang rechts van de hoofdingang WZC Sint-Maria

 • Bij mooi weer mag u voor de praktijk buiten op het pleintje wachten, de arts zal u binnenroepen

 • U komt maximaal met 2 op consultatie

 • Gelieve de plaatsaanduiding in de wachtzaal te respecteren als u plaatsneemt

 • Zet uw mondmasker op in de praktijk en wachtzaal

 • We voorzien alcogel om uw handen te ontsmetten

 • Gelieve op tijd te komen

 • Betaal bij voorkeur via betaalapp

Wij doen ons uiterste best om goede zorgen te leveren. Bedankt voor uw begrip en geduld. Bedankt om in uw kot te blijven. Bedankt om mondmaskers te doneren. Bedankt om tekeningen voor de bewoners van Sint Maria te maken. Bedankt om voor elkaar te zorgen!

Gezonde groeten, Huisartsen wolvenberg

Onze praktijk

Door Nathalie Claes (Huisarts) op 20/01/2020

Welkom

Vanaf februari 2020 gaan wij aan de slag in het Maria Gasthuis in de Vredestraat 93 te Berchem. Wij willen met onze groepspraktijk laagdrempelige zorg bieden voor patiënten uit de buurt. We zullen zowel op afspraak als met vrije raadpleging werken. Op termijn willen we ook intensief samenwerken met een verpleegkundige en huisarts in opleiding.

Vanaf 1 mei 2020 zullen de diëtistes van De Voedingsbrug ook consultaties doen binnen onze praktijkruimtes. U kan een afspraak boeken via hun website. Wij kijken uit naar een fijne samenwerking!