Praktijk Wolvenberg Vredestraat 93 – 2600 Berchem 03 349 36 40
Vanaf 1 maart 2025 zal onze praktijk overstappen van een prestatiepraktijk naar een forfaitaire praktijk, ook wel bekend als een medisch huis. Deze wijziging heeft invloed op de manier waarop de zorg wordt georganiseerd en gefactureerd. Wij willen u graag uitleg geven over wat dit voor u betekent.
In een forfaitaire praktijk betaal je als patiënt niet per consultatie, maar krijgt de praktijk een vast bedrag per maand om uw zorgen te voorzien. Dit nieuwe systeem geeft ons de financiële middelen om, naast de behandeling van zieke mensen, veel meer in te zetten op de preventieve aanpak van ziekten en aandoeningen en om taken te delegeren naar andere zorgverleners zoals verpleegkundigen.
Om deel uit te maken van onze nieuwe forfaitaire praktijk, vragen wij u zich in te schrijven. Een correcte inschrijving betekent dat u een contract aangaat met ons waarbij u zich engageert om vaste patiënt in onze praktijk te worden. Dit wil zeggen dat u steeds de praktijk contacteert wanneer u een huisarts of (thuis)verpleegkundige nodig hebt. En dat wij, als team, ons engageren om jouw gezondheid zo goed mogelijk op te volgen. Als patiënt betaalt u, na correcte inschrijving, niets meer voor huisartsgeneeskundige - en verpleegkundige zorg bij onze praktijk.
U kan een afspraak bij onze verpleegkundige inboeken online of telefonisch. Wanneer u zorg aan huis nodig heeft contacteert u de praktijk en zullen wij de thuisverpleegkundige zorg voor u organiseren en opvolgen. Buiten de openingsuren van onze praktijk kan u de thuisverpleegkundigen bereiken via het telefoonnummer: 03/344 22 44. Meer info via deze link.
Wij vragen u om zich in te schrijven voor 1 februari 2025, zodat wij uw dossier op de juiste manier kunnen bijwerken. De inschrijving is eenvoudig en kosteloos en kan op de volgende manieren:
Het is belangrijk dat elk apart gezinslid ingeschreven wordt (1 document per gezinslid). Kinderen vanaf 14 jaar moeten het Inschrijvingsformulier zelf tekenen.
Ella en Julie doen consultaties als verpleegkundige in onze praktijk. Bij vragen naar o.a. verwijderen van hechtingen, wondzorg, oren uitspuiten, preoperatieve onderzoeken, wratjes behandelen en inspuitingen zal je in eerste instantie bij hen terecht komen. Ook chronische opvolgingen rond bijvoorbeeld diabetes, mentaal welbevinden, COPD, pilvoorschrift, soa- screening, vaccinaties bij reis naar het buitenland… gebeuren door hen. Deze consultaties verlopen steeds in samenwerking met de artsen. Wij zijn ervan overtuigd dat de zorg zo beter verdeeld wordt en uw noden gepast behandeld worden.
Zij werken steeds op afspraak, deze kan je telefonisch of online maken.
Wij schakelen een thuisverpleegkundige in als:
U neemt telefonisch contact met onze praktijk om thuisverpleegkundige zorg aan te vragen. Wij maken afspraken met de thuisverpleegkundige groep waar onze praktijk een samenwerkingsovereenkomst mee heeft.
Heeft u onverwachts nood aan verpleegkundige thuiszorg die niet kan wachten tot onze praktijk weer geopend is? Bekijk dan de contactgegevens hieronder. Enkel zorg verleend door deze groep wordt door onze praktijk betaald en is dus voor u kosteloos.
Thuisverpleging Ontzorg: 03/344 22 44
Door in te schrijven engageert u zich om steeds de praktijk te contacteren wanneer u een huisarts of (thuis)verpleegkundige nodig hebt. Wanneer u een andere huisarts of verpleegkundige consulteert die niet verbonden is aan onze praktijk moet u dit zelf betalen zonder tussenkomst van het ziekenfonds.
Heeft u een dringend medisch probleem buiten onze openingsuren of bevindt u zich ver weg (buiten de zone van niet terugbetaling zie hier Dan kan u een andere zorgverlener raadplegen en dan zal onze praktijk u de kosten van de consultatie zonder het remgeld terugbetalen.
Op de wachtpost betaalt u het remgeld. Het overige deel wordt door de praktijk betaald aan
de wachtpost.
OF:
Als u een huisarts van wacht consulteert voor een dringend probleem, moet u wel nog betalen.
Patiënten met een voorkeursregeling betalen enkel het remgeld aan de huisarts van wacht en moeten verder niets ondernemen.
Patiënten met een normale regeling betalen het volledige bedrag aan de huisarts van wacht.
Daarna brengt u het getuigschrift van verstrekte hulp binnen in de praktijk. Vergeet ook zeker niet om je bankrekeningnummer vermelden.
Consultaties van ingeschreven patiënten in het buitenland zijn niet ten laste van de praktijk. Uw reisverzekering/mutualiteit betaalt dit terug. Zorg dat je voor je reis alle nodige documenten opvraagd bij je mutualiteit of reisverzekering.
Voor raadplegingen bij specialisten verandert er niets. Dit zal de mutualiteit blijven vergoeden zoals voorheen.
Voor alle reisvaccinaties (met uitzondering van dat tegen gele koorts) kunt u op de praktijk terecht. Plan uw afspraak hiervoor in bij de verpleging.
De praktijk vergoedt geen raadplegingen voor reisvaccinaties bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde.
Bij de kinesist verandert er niets: je kiest zelf naar welke kinesist u gaat, u rekent af bij die kinesist en de mutualiteit betaalt een deel van de kinesitherapie terug.
Alle informatie over onze verpleegkundige zorg in en buiten de praktijk vind je hier
Iedere patiënt van de praktijk dient zich in te schrijven. Indien u niet bent ingeschreven kunnen wij u niet verder helpen in de praktijk.
Inschrijven kan enkel als u in de inschrijvingszone woont.
Elke patiënt van onze praktijk dient zich in te schrijven via een Inschrijvingsformulier. Het is
belangrijk dat elk apart gezinslid ingeschreven wordt (1 document per gezinslid). Kinderen
vanaf 14 jaar moeten het Inschrijvingsformulier zelf tekenen.
U kan het document in de praktijk opvragen.
Vanaf de maand na je inschrijving, betaalt u niets meer voor een consultatie of huisbezoek.
Als u zich inschrijft, dan ondertekent u een overeenkomst tussen uzelf, de praktijk en het ziekenfonds.
Dit betekent:
Iedereen die in onze inschrijvingszone woont en die nog geen huisarts heeft kan zich inschrijven.
Nieuwe patiënten kunnen de eerste keer op consultatie komen zonder inschrijving. De inschrijving wordt tijdens de eerste consultatie in orde gebracht. U mag als nieuwe patiënt ook vragen naar een proefperiode van 3 consultaties. Nadien dient u te beslissen of u al dan niet wenst in te schrijven. Indien u zich niet wil inschrijven zal u helaas niet meer in onze praktijk terecht kunnen.
Tijdens de proefperiode moet u wel uw consultaties betalen volgens het klassieke systeem.
U kan zich steeds gratis uitschrijven door het invullen van het uitschrijfformulier dat u kan vinden op de website of aan het onthaal in de praktijk. Vanaf de eerste dag van de volgende maand, is de uitschrijving administratie in orde en bent u vrij om een andere arts/praktijk te raadplegen.
Neem in dat geval zo snel mogelijk contact met ons op. Wij kunnen of moeten u dan uitschrijven.
Gelieve ons meteen te contacteren als u een andere huisarts hebt gevonden. Het is belangrijk dat u zich dan uitschrijft.
Neem telefonisch contact op met het onthaal: 03/349 36 40
Of via e-mail: info@praktijkwolvenberg.be
De exacte postcodes van deze zone zijn:
Berchem (2600); Linkeroever (2050); Antwerpen (2000); Antwerpen1 (2018); Antwerpen (2060); Antwerpen-Kiel (2020), Borgerhout (2140), Wommelgem (2160), Merksem (2170),
Hoboken (2660), Hemiksem (2620), Schelle (2627), Wilrijk (2610), Mortsel (2640), Edegem (2650), Aartselaar (2630), Boechout (2530), Hove (2540), Kontich (2550), Lint (2547),
Borsbeek (2150), Wijnegem (2110), Schoten (2900), Antwerpen 3 (Luchtbal) (2030), Ekeren (2180), Zwijndrecht (2070) en Deurne (2100).
Door in te schrijven engageert u zich je om steeds ons te contacteren wanneer u een huisarts of (thuis)verpleegkundige nodig hebt. Wanneer u een huisarts of verpleegkundige consulteert die niet verbonden is aan de praktijk huis moet u dit zelf betalen zonder tussenkomst van het ziekenfonds. Hebt u een dringend medisch probleem buiten onze openingsuren of bevindt u zich ver weg (buiten zone van niet terugbetaling link)? Dan kan u een andere huisarts (van wacht) raadplegen en dan zal de praktijk u volgens het terugbetalingstarief terugbetalen.
Neen, de inschrijving is gratis. U moet enkel in orde zijn met je ziekenfondsbijdrage.
Neen, dit is niet het geval.
U behoudt het recht op verhoogde tegemoetkoming.
Labofacturen moeten wel betaald worden, als er bloed geprikt wordt, een uitstrijkje gedaan wordt,... Als u naar de radioloog gestuurd wordt om beeldvorming te laten maken, moet u deze ook betalen.
Uiteraard niet!
We zijn ervan overtuigd dat ons team van artsen, verpleegkundigen en praktijkassistenten onze patiënten zelfs nog beter kunnen verzorgen en behandelen.
Het geeft ons de kans om maximaal in te zetten op preventie en gezondheidsbevordering.
Als uw kind een vaste huisarts heeft bij ons, moet u hem/haar inschrijven.
Als dit niet het geval is, raden we aan om, bijvoorbeeld in geval van co-ouderschap, uw kind níét in te schrijven. Voor hen maken we een uitzondering en blijven hen zien via het
klassieke betalingssysteem.
Verblijft uw kind in hoofdzaak bij de ouder die steeds in deze praktijk consulteert, kan u uw kind inschrijven en betalen we de consultaties bij de huisarts van de andere ouder terug aan
terugbetalingstarief.
Heeft u na het lezen van de informatie hieronder nog vragen, aarzel dan niet om ze ons te stellen.